Dating Apps Voor Hoger Opgeleiden

3 dating apps voor hoger opleiden

Vroeger was het zo dat als je iemand van een bepaald niveau wilde ontmoeten, je naar de plekken ging waar deze doelgroep te vinden was. Een bepaald café, boekenclub, vereniging, waar ze ook maar te vinden waren. En als er alleen maar singles van een hoog niveau aanwezig zouden zijn, dan zou er een wachtlijst zijn om lid te kunnen worden – of een lange wachtrij voor de deur. Nu bestaan deze plekken nog steeds, maar de meeste singles die er vinden waren zijn nu verkast naar de wereld van dating apps.

Vakantiehuis Veluwe te koop

We zijn allemaal bekend met Tinder, Happn, Badoo en andere apps die toegankelijk zijn voor alle singles. Wat deze apps kenmerkt is dat iedereen er welkom is: er zijn geen harde vereisten om lid te mogen worden. Zo kan het dus gebeuren dat je in contact komt met singles die niet aan je eisen voldoen. Terwijl je op zoek bent naar iemand van hetzelfde HBO+ niveau, raak je steeds in gesprek met laagopgeleide singles – hoewel ze waarschijnlijk niet zo genoemd willen worden. En als we heel eerlijk zijn: dat is wat niemand wil.

Het is de reden waarom jonge professionals die op zoek zijn naar een geschikte partner massaal uitwijken naar apps voor hoger opgeleiden. Dit zijn volgens Gratisdatingwebsite de 3 beste dating apps voor singles met een hoog opleidingsniveau.

e-Matching
De dating app met de bekende slogan, e-Match. Want wie kent de uitspraak ‘dating voor hoger opgeleiden’ niet? Hoewel e-Matching ooit als een traditionele datingsite begon, is het nu ook al lange tijd beschikbaar als app. Bovendien wordt de app steeds uitgebreid met nieuwe functies, waaronder videobellen. De e-Matching app is daarnaast beschikbaar voor heterorelaties, maar ook voor gay en lesbische contacten.

Parship
Nog een “oudje” in de markt voor hoogopgeleide singles is Parship, dat zichzelf de ‘nr. 1 in serieuze relaties’ noemt. Als je op zoek bent naar singles met een gelijkwaardig niveau, dan zit je goed bij deze dating app met een enorm hoog succespercentage. Naar eigen zeggen vindt 1 op de 3 singles van Parship een relatie, een gemiddelde dat gemeten is vanaf de start van de datingsite in 2003.

Elitedating

Een dating app met de naam Elitedating maakt meteen duidelijk wat de doelgroep is: de elite singles. Nu hoef je geen miljonair te zijn en ook is blauw bloed niet vereist. Maar wat wel nodig is om lid te kunnen worden van Elitedating? Een hoog opleidingsniveau. Deze dating app richt zich ook alleen op hoger opgeleiden waarbij de leden voor 85% hoogopgeleid zijn. Zo’n 70% van leden heeft zelfs een universitaire opleiding afgerond. En om het nog mooier te maken: deze singles zijn allemaal op zoek naar een serieuze relatie. Althans, dat is het doel.

crusj single lastminute reizen